فرش طلاکوب
به فرش هایی می گوند که در الیاف آن ها نخ های طلایی به کار رفته است. به دلیل استفاده از نخ های طلایی فرش های طلاکوب جز فرش های لوکس و زیبا محسوب شده است و طرفداران زیادی هم به دست آورده است. طرح های فرش طلاکوب معمولا به صورت سنتی و کلاسیک هستند.این مدل فرش بیشتر برای دکوراسیون سبک سنتی مناسب است.
در فرش طلاکوب گلهای طلایی رنگ و بیشتر در رنگ زمینههای نقرهای، دودی، ذغالی، نسکافهای و کرم به کار رفته است. در این مدل فرش تناژ رنگی به صورتی است که رنگ های گفته شده در کنار هم بتوانند جلوه قابل توجهی به رنگ های طلایی بشوند.
رنگ طلایی به کار رفته در فرش های طلاکوب باعث می شود که اگر شما برای اولین بار این مدل فرش را ببنید ممکن است ذهن شما به سمت جواهرات طلا برود و تصور کنید که فرش با طلا بافته اند و علت نام طلاکوب به دلیل رنگ بندی نخ های آن است نه جنس الیاف آن!
انواع فرش طلاکوب
در حال حاضر، فرش طلا کوب جز محبوب ترین فرش ها به شمار می رود در این مدل فرش طرح و نقش خاصی وجود ندارد و تمامی نقش و نگار فرش به صورت پراکنده قرار دارند و هیچ گونه قرینگی ندارند ولی به یکدیگر متصل و مرتبط هستند.
فرش طلا کوب مناسب چه دکوراسیونی است؟
همان طور که در پاراگراف های قبلی اشاره کردیم، استفاده از نخ طلایی رنگ در فرش طلاکوب باعث جلوه لوکس آن شده است و به این دلیل، فرش طلاکوب معمولا برای دکوراسیون های مدرن مناسب نیستند و میتوانید این مدل فرش را در دکوراسیون های سبک سنتی به کار ببرید.
و اگر به رنگ های تند از جمله قرمز و زرد و.. علاقه دارید، این مدل فرش ها گزینه گزینه مناسبی برای شما نمی باشد چون ترکیب رنگ این فرش ها مناسب دکوراسیون های با رنگ های تیره و سنگین نظیر خاکستری، کرم، بژ و یا قهوهای هستند. می توانید در دکوراسیون خود از رنگ سفید نیز برای برجسته تر کردن طراحی فرش استفاده کنید.
قیمت فرش طلاکوب
از لحاظ سطح قیمتی، تفاوت زیادی با فرش های سبک دیگر ندارد و تنها تفاوت آن ها در رنگ بندی و طراحی آن هاست. در حال حاضر شاید به دلیل محبوبیت زیاد آن ها در اکثر فروشگاه ها یکم با قیمت بالا فروخته شود اما تعیین قیمت در فرش ها معمولا با توجه به تراکم، ابعاد، نوع الیاف به کار رفته، تعداد رنگ ها و یا کیفیت دستگاه بافت تعیین می شود و استفاده از رنگ طلایی تاثیری در قیمت گذاری ندارد.
ویژگی های مثبت و منفی فرش طلاکوب
- محدودیت داشتن طرح و رنگ: بعضی از فرشهای طلاکوب به علت محدودیت در اندازه و طرح، ممکن است نتوانید انتخاب آزادانه ای برای دکوراسیون خود داشته باشید. البته این موضوع به سیاست ها و سلیقه طراح و کارخانه فرش ماشینی نیز بستگی دارد، فرش های طلاکوب اغلب جزوفرش خلوت هستند و معمولا به عنوان فرش های شلوغ و گرم به شمار نمی روند.
- چرک تاب نبودن: همان طور که در مطالب قبلی به رنگ بندی فرش های طلاکوب اشاره کردیم، در این نوع فرش ها از رنگ ها معمولا از رنگ های سرد و خنثی استفاده شده و رنگ های طوسی و کرم و… در این سبک بیشتر استفاده می شود و فرش های طلاکوب در دسته فرش رنگ روشن قرار می گیرند یکی از مشکلات اصلی فرش های زمینه روشن چه فرش زمینه کرم باشد یا فرش زمینه طوسی و نقره ای، زود تر کثیف شدن آن هاست و به مراقبت بیشتری در رابطه با ریختن غذا و چای و انواع لکه روی آن نیاز دارند. ولی این مشکل در فرش های زمینه ذغالی کمتر به چشم میخورد.
- در برابر رطوبت حساس است: بعضی از فرشهای طلاکوب ممکن است در برابر رطوبت و آب حساسیت نشان دهند و به آسیب آن ها شود.
- به هر حال، مزایا و معایب فرش طلاکوب به میزان کیفیت بافت و مواد اولیه به کار رفته در آن و همچنین نوع مصرف آنها بستگی دارد. پس انتخاب یک فرش طلاکوب خوب به نیازها و استفادههای شما مرتبط است که تصمیم دارید کجا از این مدل فرش استفاده کنید. ما به شما پیشنهاد می کنیم که قبل از انتخاب وخرید فرش خود حتما با کارشناسان ما مشورت کنید تا به صورت کامل شما را راهنمایی کنند تا به انتخاب درستی برسید.
- شلوغ نبود طرح فرش و آرام بخش بودن آن: از نظر روانشناسی رنگ ها فرش های با رنگ بندی سرد و خنثی بر خلاف فرش های با رنگ زنده، بیشتر ایجاد آرامش می کنند. زیرا رنگ های گرم و زنده باعث ایجاد هیجان می شوند.همچنین استفاده از رنگ های گرم و زنده در فرش باعث می شود که گل ها بیشتر به چشم بیایند و زمینه فرش شلوغ تر به نظر برسد. بستگی به سلیقه افراد، قطعا فرش های شلوغ نیز زیبایی های خاص خود را دارند که طرفداران زیادی دارند. ما قصد نداریم در این مقاله به تفاوت آن ها بپردازیم . بلکه قصد داریم شما متناسب با نیاز خود بهترین فرش را انتخاب کنید.
- اینکه شمافرش خلوت دوست داشته باشید یا فرش شلوغ قطعا به سلیقه شما بستگی دارد. و به سبک دکوراسیون شما بستگی دارد که یکی از مهم ترین نکته ها در انتخاب فرش مناسب است.. زیرا کسانی که پرده و مبلمان و دکوراسیون داخلی و مینیمال و یا لوکسی دارند احتمالا در دکوراسیون خود به فرش خلوت بیشتر نیاز دارند یا بالعکس کسانی که سبک دکوراسیون کلاسیک دارند بیشتر تمایل به استفاده از طرح فرش شلوغ دارند.