فرش نئوکلاسیک
فرش نئوکلاسیک به فرشی گفته می شود که که از یک طرح تاریخی تبعیت میکند. اگر بخواهیم یک تعریف ساده از فرش نئوکلاسیک بکنیم، فرشهای نئوکلاسیک فرشهایی بارنگهای خنثی و نقوشی قدیمی می باشند که به مرور زمان به حالت مدرن درآمدهاند. در ادامه مقاله با سبک و ویژگی های فرش نئوکلاسیک بیشتر آشنا می شوید با ما همراه باشید.
فرش های نئوکلاسیک ترکیبی از طراحی کلاسیک و مدرن است. به طوری که اکثر خصوصیت های فرش کلاسیک و بعضی از ویژگیهای فرش مدرن در این سبک فرش جمعآوری شده و به همین خاطر طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است.
فرش های نئوکلاسیک یا همان فرش های مدرن کلاسیک با به دلیل داشتن طرح و رنگ بسیار ساده و بدون شلوغی در ظاهر و هویت فرشهای کلاسیک ایرانی را دارد.
سبک نئوکلاسیک چیست؟
سبک نئوکلاسیک از قرن هجدهم میلادی در یونان و رم باستان پیشرفت کرد. سبک نئوکلاسیک همان سبک پیشرفته تر مدرن و کلاسیک است. یکی از ویژگی های خیلی مهم فرش نئو کلاسیک میان طرح، نقش و رنگ تعادل ایجاد می کند.
در سبک نئوکلاسیک، شلوغی بیش از حد و سبک ساده فرش های مدرن در آن ها کم تر دیده می شود. یعنی نه مثل سبک کلاسیک شلوغ است و نه مثل سبک مدرن خلوت. بلکه ترکیبی متعادل از سبک کلاسیک و سبک مدرن است.
خصوصیات فرش های نئوکلاسیک
سبک نئوکلاسیک از ترکیب دو شاخه اصلی چیدمان، کلاسیک و مدرن، الهام به وجود آمده است. کلمه “کلاسیک” به معنای قدیمی و “نئو” به معنای نو و تازه می باشد.
این سبک، همانند نامش، ترکیبی از عناصر طرح سبک کلاسیک و مدرن است. سبک نئوکلاسیک، یکی از پر طرفدار ترین سبک های معماری هستند و و علت محبوبیت آن ها، مجلل بودن آن هاست که فراتر از زمان و جریان مد روز است.
علت های دیگر جذاب بودن سبک نئوکلاسیک انعطاف پذیری و هویت پذیری سبک نئوکلاسیک می باشد. در این سبک محدودیت انتخاب وجود ندارد و با خیال راحت می توانید طرحی را که دوست دارید انتخاب کنید.
شما میتوانید انتخابهای سبک های مختلفی داشته باشید و در نهایت به تصمیم مناسبی برای انتخاب فرش نئوکلاسیک برسید.
علت دوم جذاب بودن فرش نئوکلاسیک هویت پذیری چیدمان نئوکلاسیک می باشد که به خاطر محدودیت نداشتن در انتخاب فرش، می توانید توسط این سبک یک چیدمان متفاوت و خاصی داشته باشید و به یک محیط، مجلل، راحت و با شکوه برسید. شما میتوانید با انتخاب عناصر، اشیاء و رنگ ها چیدمان مختص خودتان را داشته باشید.
دکوراسیون مناسب فرش نئوکلاسیک
اینکه بدانید هر فرشی را در چه محیطی با چه مدل دکوراسیونی استفاده کنید نکته بسیار مهمی است. مثلا نمی توان از فرش مدرن در دکوراسیون سنتی استفاده کرد یا حتی برعکس. اما این موضوع در فرش نئوکلاسیک کمی متفاوت است. شما با خیال راحت می توانید در انواع دکوراسیون های مختلف از فرش نئوکلاسیک استفاده کنید زیرا میتوان با توجه به دکوراسیون رنگ و عناصر مربوطه آن انتخاب کرد.
تراکم فرش های نئوکلاسیک چقدر است؟
شانه و تراکم های مختلفی در فرش نئو کلاسیک در بازار موجود است . به عنوان مثال فرش های 700، 1000، 1200 و 1500 شانه با تراکم های 2550، 3000، 3600 و 4500 جز معروف ترین فرش های موجود در بازار هستند. در میان این فرش ها، فرش 1200 شانه با تراکم 3600 محبوب ترین فرش در بین مردم است که بیشترین تنوع را در سبک نئوکلاسیک دارند.
تنوع رنگ بندی در فرش های نئوکلاسیک
فرش های نئوکلاسیک در رنگ بندی های مختلفی تولید و به فروش می رسند. این که چه رنگ فرشی را انتخاب کنید به سبک شما و چیدمان دکوراسیون شما و شرایط محیط بستگی دارد اما بعضی از رنگ ها مانند فرش های نئوکلاسیک کرم، فرش های نئوکلاسیک طوسی و فرش های نئوکلاسیک سورمهای پرفروشتر از دیگر رنگ ها می باشند.
شما باید براساس دکوراسیون منزل خود و این که میخواهید در چه فضایی فرش پهن کنید، رنگ فرش مد نظرخود را انتخاب کنید.
تفاوت فرش نئوکلاسیک با فرش کلاسیک
- فرش های نئوکلاسیک خلوت تر از فرش های کلاسیک می باشند.
- شلوغی طرح در فرش های نئوکلاسیک کمتر است.
- طرح و نقش فرش های نئوکلاسیک الگوی ساده ای از طرح های کلاسیک می باشد.
هنگام خرید فرش نئوکلاسیک به چه نکاتی توجه کنیم؟
انتخاب فرش مناسب برای دکوراسیون منزل خود، موضوعی بسیار مهم و سلیقهای است. هنگام انتخاب فرش تئوکلاسیک باید به نکات زیر توجه کنید:
- جنس الیاف
- تراکم فرش
- ظرافت و جزئیات
- ابعاد و اندازه
- هماهنگی رنگ فرش با دکوراسیون
- سبک دکوراسیون: فرش نئوکلاسیک برای دکوراسیونهای کلاسیک، مدرن و مینیمال مناسب هستند.
- رنگ فرش: رنگ فرش می بایست با سایر رنگهای دکوراسیون منزل هماهنگی داشته باشد.
- اندازه فرش: اندازه فرش باید متناسب با فضای مورد نظر باشد.
- جنس فرش: جنس فرش باید با توجه به نوع استفاده و میزان تردد انتخاب شود.
- کیفیت فرش: هنگام خرید فرش نئوکلاسیک به کیفیت فرش و تراکم آن توجه شود.
- فضاهای کوچک: از فرشهای نئوکلاسیک با طرحهای ساده و رنگهای روشن استفاده کنید. زیرا باعث بزرگتر دیده شدن فضای کوچک می شود.